Nyheter | Band | Skivor | Bolag | Ljudfack | Städer | Listor | SKIVBASAR

Vad är musikon?
reviderad: 2011-12-12

Musikon är en webbplats om svensk musik från mitten av 60-talet till mitten av 90-talet. 1965-1995. Men det är bara början. Musikon kommer omfatta all svensk musik från gamla folkvisor och stenkakor till musik som inte släppts ännu. Allt från demokassetter och mp3 låtar till guldskivor och musik-dvd. Men en sak i taget...

Musikprojketet anno 2012 kommer till en början att vara en musikportal kretsandes kring mitt egna musikvetande som huvudsakligen består av svensk musik på vinyl från 65-95, samt en viss del kompletterande kassetter och cd skivor. Förutom diskografier, biografier, låtlistor, högupplösta omslagsbilder, info om olika pressningar, artistbilder med mera så kommer musikon även erbjuda en hel del andra funktioner.

Listor/paket:
Musikprojketet är tänkt att använda och utveckla filmtipset's "paket"-funktion som grupperar filmer i olika listor baserat på olika icke dramaturgisk kategorier. Istället för att bara använda paket för skivor (filmers motsvarghet?) så ska man kunna skapa paket för musikgrupper, låtar, musiker, skivbolag m.m.

Musiker:
För att komplettera och särskilja musikon ytterligare så kommer det finnas en otroligt omfattande musiker-databas. Inte bara på bandmusikerna, utan även studio/gäst musiker, fotografer, tekniker, producenter, illustratörer etc. Även musiker vars namn som stavas fel/olika ska kunna länkas ihop.

Kataloger/Skivbolag:
Musikprojketet ska erbjuda ett enormt arkiv med kompletta skivbolagskataloger, allt från de alldra minsta bolagen till jättarna ska kartläggas till minsta 7 tums singel! Även biografier om bolagen samt information om pressar och etiketter kommer tas upp!

Kategorier:
I begynnelsen kommer musikon att vara fokuserat på progg, punk, hardcore, new wave, reggae, ska, pop, rock, powerpop, hårdrock, aor, metal, visor, fusion, psych, prog., symf, blues, indie, garage, synt, ebm, 60's pop m.m. Fler stilar kommer givetvis att tas uppkontinuerligt, men vilka beror mycket på vilka som hör av sig och kan bidra med material och låna ut skivor.

Annons/auktion:
Musikprojketet kommer förhoppningsvis kunna erbjuda försäljningsmöjligheter i form av annonser och auktioner. Båda kommer givetvis att vara konstnadsfria och erbjuda mängder med alternativ som får tradera/ibäy att se ut som 90-talets gamla auktionslistor.

Skivsläpp:
Förhoppningsvis kommer musikprojketet att kunna rapportera om alla nya svenska skivor som planeras att släppas. Det hänger dock till stor del på att artister och främst skivbolag hör av sig med information.


vad är musikon?
version 1.7
betygsystem
5 Śrs plan
sagt om musikon

Om Musikon | Statistik | Nyheter | Kontakta