2019-05-12: Flyttar musikon och skivbasar till ny server samt byter php version. Kommer vara en del byggar framöver.

 


Nyheter | Band | Skivor | Bolag | Ljudfack | Städer | Listor | SKIVBASAR | Forum

TILLBAKS TILL SAMLINGARNA
Extremt obskyrt (singlar):
Mestadels odokumenterade skivor som jag själv ofta bara sett en enda gång och som ofta saknas i såväl musikböcker som på internet. Sorterat efter hur obskyra jag tycker de är.
         

Armisticio - One Single (1978)

ASFA - City Girl

Asfarock - Jeanette (1980)

B.O.B - Ge Inte Upp (1985)

Bauta Band - På Betongens Topp

Big Hozz And The Animals - On The Edge Of Life (1989)
Chansar ofta på tradera men detta är nog mitt största fynd någonsin. Svensk heavy metal som endast släpptes i ett fåtal exemplar som testpress. Fick den för 89 kr + en med EF band. Säljaren hörde dock inte av sig men efter några veckor med påminnelser fick jag höra att "ursäkta att detta dröjt, min dotter fick i uppdrag att sälja vax men försvann utomlands" så då kunde jag äntligen slutföra affären. Har fått flera bud på den men kommer inte sälja. Värderar den själv till ca 15'000-40'000 men det finns inte mycket att jämföra med förut Bumsen Muss Mann och (ca 3000-4000) Framför Flötet (30100).

Blixt Gordon Band - I Dina Ögon (1979)

Bodhisattva - I'm So Bored (1984)

Bonneville - Det Är Över Nu

Bosse - Man Vet Aldrig Vad Som Finns I Kaffet (1993)

Breakfast In Berlin - Soldat 103 (1986)
Peter Jandreus som skrev "encyclopedia of swedish punk" och var med i skivbolaget Nonstop är en svårt person att ha kontakt med. Försökte bidra med information till hans bok men han vägrade svara på mail. Detta är en av skivorna som verkligen lyser med sin frånvaro. Peter Jandreus är liksom detta band från Göteborg så att denna saknas i boken är verkligen ett svarthål! Det är trallig punk på klockren göteborgska i stil med Slobobans och Knugens Håf. Omslaget riktigt töntig men det är nog inte bandet som ligger bakom utan Göteborg Kommun som hjälpte till att ge ut skivan. Sålde just min enda dublett till en tysksamlare som blev skitnöjd. B-sidan "Göteborg" är dock inte punk utan en hyllning till staden Göteborg som troligen var skriven på uppdrag av staden.

Calle Örnemark - Bounty...I Love You (1985)

Camera Obscura - Röd Kropp (1985)

Candela - He'll Be There (1990)

Careless - Running On A Spot (1987)

Charlie Truck & the Drivers - Live at BHS (1981)
Köpte denna och 12 andra singlar för 400 med frakt från Mikael Norrman. Omslaget är ju bara så lovande men är riktigt besviken på musiken. Charlie Truck spelade covers på gamla rock n roll låtar. B-sidans Offentliga Trycket sjöng på svenska men även där var det covers på samma tråkiga uttjatade gamla rock n roll låtar. Det var väl två coverband som behövde något att sälja på spelningarna och inte hade råd av släppa varsin singel så de gav ut en EP ihop. Udda men kan inte tänka mig nån skulle uppskatta detta vare sig då eller idag.

Climax - Alla I En (1982)

Connection - Mobilisera Mod (1981)

Creation - Gone With The Wind (1987)
En chansning som inte var gratis men ändå bland det mer udda man ska hitta! Releasen påminner mycket om det mesta på Pang Records men allt är hemmagjort. Omslag och etiketter med tuschpenna, linjal och kopiator. Musiken spelas på syntar men är ändå inte riktigt syntpop utan låter mer som Symphonique Elegance, Long Internal Vibration och Colour Collision. Den är inte dålig men de flesta syntsamlare som betalar dyrt för denna blir nog besvika.

Danse de Partement 1 - Besserwisser (1983)

Differents - Differents (1982)

Dirty Ones - In Kitchen N:o Two (1988)

Djush Band - Just Nu (1980)

DoDos - Go Get DoDo's International Toy's For Ultimate Pleasure And Joy (1983)

Donatörs - Donatörs (1988)

Dorian Gray - Tysta Sånger

dr. Zjivago - Run With The Dogs (1992)

Dront - Sväva Med Vindarna (1980)

Einstein - Vänd Dig

Eleganza - Eleganza (1989)

Episode - Over And Over (1990)

Exercise One - Live Off Stage! (1986)

Exit - Romance (1978)

Fairchild - Min Vän (1988)

Fantasy - The Wand (1989)
Fick en kopia av denna av Strappado som även haft kontakt med bandet. Mycket amatörmässig men a-sidan kan nog klassas som AOR ändå.

Farenheit - Is This The End (1989)

Fast Fingers Nitz Band - Det Är Du (1981)

Footage - Löve Kiwi (1998)

Force Majeure - Paris Döttrar (1982)

Foxy - Minnen Från Paris (1982)
Jens Örnbrand tipsade om denna när jag var och besökta hans butik Bromma Records för första gången hösten 2014. Finns inte några spår av denna på internet och titel låten "Minnen Från Paris" är riktigt bra melodisk pop! B-sidan är lite mer New Wave inspirerad powerpop. Låter Mycket som The Information och Abcess Exil.

Fred - Shut Up And Think (1991)

Gestapo Pigs & Kronofogdarna - I'm Gonna Knock On Your Door (1978)

Gibbonerna - Solen & Vindarnas Ö (1991)

GiGo - Drömrock De Luxe (1984)

Grabbarna - Grabbarnas Rap (1990)

Gren - Kärlek Till En Stolpe (1982)

Guitar 66 - Stand By Me (1987)

Hades - Flickor Är Blinda (1982)

Harrald Råg - Gläd Dig Du Yngling (1979)
Proggig punkrock/hårdrock. Amatörmässig men inte speciellt bra. Själv köpte jag det första exemplaret som såldes på tradera. Sedan gick den 3 gånger till inom ett år men nu är den toksvår igen. De släppte också en annan singel som jag söker. Låter som Staffans Lärjungar.

Henrik Bergstrand - Think I Am In Love (1987)

Horizon - The Crazy Tune (1989)

Husmoderns Bröst - Ulla The Single (1982)

I Blue & P.P. King - Heta Vax Toast

Ingo Jr - Flygar Minnen (1978)
Verkar vara en demosingel som Ingo tryckte upp några testpressar av efter att låtarna spelades i radioprogrammet bandet går. Mer än några testpressar blev det nog inte. Inget jag kommer sälja men kanske låna ut till Jonas Engberg som jag hade kontakt med för några år sedan och som hittade en bunt rullband från Bandet Går i ett soprum. Han har dock inte epost eller mobil så har tappat kontakten med han.

Insert Coin - Fast Mark (1989)

Jackattaque - Franska Flickor (1984)

Jari Levedahl - En Idiot En Idiot En Idiot (1985)

Jimmy Nielsen - Försök Förstå Vad Livet Är (1980)
Strappado märkte att jag också dokumenterat hans singel "Heroin Där Fick Du" där b-sidan "Fort Fort Springer Du" är nån form av udda amatörmässig stressig kristen rock som en del hårdrockssamlare diggar. Jag fick en kopia på denna som är från två år tidigare men mindre intressant kristen pop/rock. Dock ruggigt ovanlig! Påminner väll lite om Röst I Öknen med Johannes från 1984.

JSFM - Salute (1986)

Järngänget - Lira På (1981)

Kalajs - Kom Igen (1982)

Kingdom - Light (1986)
Ett symfoniskt mästerverk som alla verkar ha missat förutom jag! Hittade mitt ex för säker 8-10 år sedan men det var slitet så blev så grymt glad när jag kunde köpa på mig ett ex i bra skick av Bärfisen för 173 sek. Enligt mig är den värde säkert 10 gånger mer men på tradera är den nog inte värd mer är 200. Symf rock samlare finns ju knappt längre.

Kombi - Victoria-Hotel (1981)

Le Garde - Computer Gossip

Love´s An Erection - The First Time

Lyftkraft - Allan Persson
Såg denna i någon lista och letade i runt 8 års till att niklas petersson var superjuste och lånade ut den! Man har ju höga förväntningar efter så många år men denna var inte något för mig. Kan nog beskrivas som funkig instrumental fusion men då föredrar jag nog Plektra med "Sambalander" från samma år som också är "sådär" med ett litet plus efter. Skulle nog köpa för jag letat så länge men inte för mer än 100 kr.

Mammon - When Our Rainbow Fades Away (1990)

Mats Hagberg Band - Popsnöret (1979)

Matterhorn - Bomba Moskva (1980)

Maximuzz - Jag Vill Tillbaks (1979)

Mercenary Mustangs - Some Kind Of Madness

Michael - Goin´ Back To China

Michael Finn - I Want You To Take Good Care Of Yourself (1976)

Mobile - Swedish Magazines

Mr. Wobbler - Drink The Blues And Stay (1989)

Natta Di Besatta - Framtiden Är Vår

Nattfall - Rädd För Det Okända (1982)
Svårfunnen pangsingel jag köpte i en stockholmsbutik för 100-200 kr typ. Blev riktigt besviken. Omslaget lovar så mycket som skivan inte håller. Älskar sådanahär hemmaproduktioner med handgjorda omslag, här med blyerts och 3D teknik från högstadie-bilden med linjalen. Denna gjordes nog på lektions tid =) Musiken är tråkig svensk deppig rock/pop. Lite som Dront och Ligan men helt utan charm.

Nattjobb - I Mitt Liv

Neon - Everybody Want´s
Ännu en singel lånad av Niklas Petterson. Totalt okänd och så jälva bra! Letar själv efter denna! Borde väl kallas Heavy rock då det är rockgigt och upptempo men en del tar steget ut och kallar den Powerpop eller Hårdrock men det är mer en mix av de båda. De har ett ex på Thrash Palace de tar sjukt mycket för vilket jag kanske skulle kunna betala om det faktiskt var hårdrock men denna är inte ens lika tuff som Turbo, Tejp, Tyfuz och Repulz utan mer proggig, lite som Johnny Cartong, Tempelrock, Ocean, tidiga Snowstorm/Attack (tror fan de snott ett av riffen från snowstorm!) och Dunder ja ni börjar förstå. Kan nog ge runt 200 för denna, max.

Night Walkers - Love Is Gone

Nirvana - Nattens Flykt

Non Stop Charlie - Survivors (1987)

Nya Tyska Köket - Arbetare & Bönder (1989)
Denna fick jag låna en gång, tror det var av Tåtte Tennman. Har aldrig sett något annat exemplar av den. Någon har dock lagt upp en av låtarna på myspace för länge sedan. Annars finns inget sår av denna på hela internet. Kabel TV och Matlagningsprogram var populärt på 80 talet och mycket inspiration kom från tyskland. Bland annat Tyskfödda Werner Vögeli som gav upphov till parodibandet Werner och Werner som 1988 fick en stor hit med "Vår julskinka har rymt" var nog också inspirationen till detta bandnamn. A-sidan är en charmig RAS-1 liknande new wave låt som driver med kommunismen och 70-tals proggen. Mörka B-sidan "Crime Passionnel" lämnar dock köket för snusk i stil med Rövsvett, Kristet Utseende, Leather Nun och Onkel Kånkel och bjuder på textrader som "först så måste jag runka", "jag är en en rätt pervers figur", "kuken börja stå". Gillar den och skulle nog köpa om jag fick chansen. Dock kan jag bara rekommendera den till en väldigt smal krets.

O´range - What We Need Is

Olle Andersson - Ångest (1990)

Oxan - Sommarmorgon

Parsifal - Planetarium (1996)

Paviljongen - Lust Att Brinna (1986)

Playmates - Days After Tomorrow (1984)

Plaza Real - Spinoff (1985)

Poison Ivy - Turn Me Loose
Var en kanadensare som letade efter denna som en tok för många år sedan. Så jag letade också och ovanlig är den. Han fick tag på den runt 2007 och jag fick även en kopia. Blev rätt besviken. A-sidan är lite moddig powerpop men mer 60-tals pop. Inte dålig men inget man lägger stora pengar på. Såg den på tradera en gång och buda 150 då jag vet hur sjukt ovanlig den är och tänkte ge den en annan chans men något annan ville tydligen ha den mer. B-sidan är ren skräp, typ som som Rock Sets sista singel från 1986.

Poseur Apart - Remorse (1986)

Professor Woland - Lämna Mej Ensam (1985)

Pux - Du Mumlar I Mitt Öra (1982)

Rain Dreams - Dream (1993)
Jag är så enormt svag för tidig svensk EMO/SHOEGAZING som EASY och BLITHE så blev så jävla glad när jag chansade och vann denna för 10 kronor på tradera. Testpress etikett och med halvfärdigt omslag så tror jag inte denna släpptes officiellt. Tvivlar att ens nån på musiktidningarna Sound Affects eller POP känner till denna.

Ramblers - Charterresan (1981)

Rampfeber - Ovissheten (1980)

Reflection - Du Leker

Revolver - Rummet

Revolver - Sängkamrat (1990)

RH-Negativ - Firsovs Suspensoar

Rick & Mel And The Plastic Bags - Sommar I Stan (1985)

Robb & Friends - The Adict (1982)

Rock á Rola - Rock á Rola (1979)

Route 66 - Trying To Forget (1983)

Roy Ohla Phapp - Varför Fick Inte Människorna Leva Kvar (1984)

Röd Romans - Värk (1986)

Röda Rummet - Eld Och Is (1987)

Scatcats - Fru Fortuna (1983)

Shaking Tails - Kunta Kinte (1983)

Shamanerna - Blå Molnen

Silfver - Gammal Fäbodpsalm (1985)

Silicone Valley - Pictures Of Flowers (1987)

Sister Zoo - Nattens Dag (1991)

Skailaiv - Ängeln (1992)

Snillet Bengtsson - Min Favorit Kudde (1990)

Stadens Ljus - Bondegatan 3 (1988)
Ännu en tradera chansning jag vann för 9 kr. Testpress och halvfärdigt omslag så denna kom nog inte i produktion. Var riktigt besviken på den först så jag egentligen inte gillar lugn musik som denna innehöll. Men efter ett tag började det vända och ett tag var detta en singel som gick på repeat hur många gånger om helst! Har aldrig hört något liknande! Visst det lite Blå Tåget blandat med Bo Kaster Orkester med det är något magiskt med denna och det är nog texterna som griper tag i mig som handlar om södermalm. Jag brukar slåss mig med själv om vilken sida som är bäst men måste säja båda.

Stringz - Growing Feelings (1983)

Stripes - Just Idag (1982)

Struggle For Existence - Saknad (1988)
Ännu en traderachansning som jag är så sjukt nöjd med med. 44 kronor med frakt. Pressad i 300 ex enligt omslaget men de sålde nog inte ens hälften. Omslaget gjort på kopiator och skrivmaskin och klippt för hand och med texten "OBS! LÅGBUDGET!". Musiken är tyvärr inte fantastisk syntpop utan rätt medioker new wave men är ändå sjukt stolt över denna som nog inte många andra har lagt vantarna på. 4 låtar dessutom!

Studio 59 - Gå Genom Eld (1984)

Ståkkålms-Ringo - I Skuggan Utav Ingenting (1988)

Subluna - Over France (1987)

Suggession - Tjernobyl (1986)

Supernova - Wake Up! (1979)

Svart På Vitt - När Alla Har Gått Hem (1981)

Tama Lama - Balla Ord

The Fråjds - The EP

The Orchestra - I Need You

The Soul Preachers - The Correct Use Of Hope (1989)

The Strawberries - The Return Of Rock & Roll (1990)
En skiva jag ändå fick ge 92 kr för när recensenten ulf byström sålde ut delar av sin 90-tals samling 2013. Det var nog fler än jag som bara chansade då det mestadels var obskyra grejer som endast såldes till kompisar och skickades till några musiktidningar. Han kallade den "Ramones-pop" och referenserna känns igen. Punkigt i Punk/rock genren. Inget mästerverk och rätt amatörmässigt men jag gillar den lite grann. Omslaget och bandnamnet påminner dock mer om dåtida indiepopband vilket var vad jag förväntade mig av denna.

Tom Miller - Avslutningssång (1986)

Tonfallet - En Man Som Du (1980)

Trifolium - In The Morning (1970)

Tristess - Under Isen (1987)

Tvål - Jag Går Ut (1997)

U.P.A. - Ängel (1985)

Ultra - Svårt Att Va Man (1983)

V/A: Örebro - Holmen Music (1980)

Wild Flowers - Roses For You (1991)

Yahoo - Se På Mig (1986)

Zaza! - För Mycket Av Allt (1989)
Om Musikon | Statistik | Kontakta