Nyheter | Band | Skivor | Bolag | Ljudfack | Städer | Listor | SKIVBASAR

Nyheter
Här kommer lite nyheter och uppdateringar spontant läggas ut. Detta skrivet i Dreamweaver som inte har rärättstavning så kommer vara många stavfel.

2022-10-29
Har ändra kassan på skivbasar, nu ska man inte behöva vänta på mail! Dock var det svårt att få till exakt pris med frakt. Men frakt är nästan alltid 75 kr. På musikon delen har jag fått till provlyssna via youtube rätt fint! Dock bara om jag manuellt lägger till en viss video. På skivbasar igen har jag börjat lägga ut superrariteter och annat udda som inte finns på discogs! Det mesta blir byten då det är svårt att sätta exakt pris på dessa rariteter.

2022-08-14
Har öppnat upp så man kan se detaljer för alla skivor inkl etiketter och pressreleaser! Har också komprimerat alla 5574 etiketter från 1000 Mb till ca 333 mb. Har också lagt till watermarks på alla 537 pressreleaser som scannats och lagt upp. Har kostat mig över 100 000 kr att köpa denna så mer än rätt att det står vart de kommer ifrån. Självklart har jag dem utan watermark i hög upplösning samt även de flesta fyysiskt om någon skulle behöva.


2022-08-01
Idag flyter det på! Har börjat inventera alla LP på skivbasar och det går snabbt och effektivt! Men bäst av allt så har jag plockat fram min A3 scanner och börjat SCANNA LP OMSLAG! Det var många år sedan! Känns superkul!

2022-07-29
Kanske den minsta men viktigaste uppdateringen på länge! Ändra en _GET to _POST så nu kan man begära nytt lösenord igen till sitt konto! Har också börjar på att öpnna uppdaterlajer och pressar, har info om 1000 tals LP skivor med detaljerad info om pressar med etikett bilder etc, info som INTE finns på discogs!

PS. Jobbar också på ett massivt parti med LP skivor som ska ut på tradera, har inte sålt där på säkert 7 år. Kommer bli ett parti med över 1000 svenska LP skivor på ett bräde. Saker jag helt enkelt inte orkar med då jag är utbränd! La dock ut 100 LP skivor för två veckor sedan för 20 öre styck och de gick oväntat för 200 kr + frakt, mer än 2 kr per skiva och det var kul! Länge leve vinylen!

PS2. Jag kommer också investera i en bättre skivspelare. Min dyra nya Audio Technica jag köpte för 6 år sedan var så jävla kass att jag slutade spela vinyl och gick över till CD! Knaster hela tiden, ingen inställninge funkade, Nya skivor lät som G+! Men ska nog satsa på en Rega denna gång samt en skivtvätt. Tips mottas gärna.

2022 Maj, juni, juli
Det har hänt mycket denna tid! Jag fick ta över en enormt svensk samling demo kassetter som jag börjat digitalisera och dokumentera! Skitkul! Har också över 1000 CDr demos som jag jobbat med att lägga in. Sedan har utbrändheten blivit lite bättre så har orkat ta mig till en skivbutik så det har gjort att jag fått en liten nytändning på vinyl! Har ca 500-1000 vinylskivor som jag inte lagt upp så siten ännu så de har jag börjat lägga ut! Men det är bara början, små förändringar och förbättringar kommer ske, kommer öppna upp en del låsta funktioner som prisinfo samt info om detaljer/pressar.

2022-04-17
Förrut kunde man provlyssna på vissa skivor, ca 600 stycken, korta mp3 filer på 30 sekunder i en flash spelare. Den har inte funkar på länge och flash är nerlagt. Fick dock idé att dela med mig av några av mina favoritlåtar från olika demos som inte finns dokumenterade någonstans på antingen youtube eller soundcloud. Soundcloud har bättre integration för musik men bara ca 60 låtar man lägga upp gratis. Testar det ett tag men kanske går över till youtube eller en annan tjänst.

2022-04-12
Nytt projekt! Har över 1000 olika demos och CDr skivor och har upptäckt hur kort lisvlängd dessa har. En del är helt ospelbara efter 10-20 år. Därför kommer jag prioritera dessa innan de blir ospelbara.

2022-04-10
Hur avgör jag vilken metal stil en skiva är? Eftersom jag inte gillar metal med undantag för symfonisk och powermetal möjligen (som är ovanlig i sverige) brukar jag kolla på olika guider på youtube. Det är ett mycket snabbt och effektivt sätt att jämföra olika stilar och jag tror denna "EVERY Metal Genre In A Nutshell" är min favorit!

2022-03-27
Igår försökte jag fixa en del buggar i sökningen (paging) på skivbasar och fick till slut NOG! Sökningen måste byggas om helt för både skivbasar och skivsamlarna! Tänkte på det en hel del och denna morgon har jag haft hur mycket energi som helst och påbörjar en ny sökmotor från scratch! Känns jättekul! Vad ska man med en enorm databas till om det inte går att söka i den!

Jag har också gått igenom alla format jag använder och valt att skala ner antalet till 12. Har för ett tag sedan lagt till ett fält för hur många skivor som medföljer i en release, det gör att jag kan ta bort alla typer av boxar, har också skrotat picturedisc (det blir en tag) samt några andra överflödiga format.

13:33 samma dag
Nu känner jag mig så jävla nöjd! Jag är så i fokus som kan blir när man programmerar ett längre tag! Jag har nu lyckats fixa paging funktioner på den nya sökmotorn, det funkar helt perfekt och fick också en nytt design men knappar som hämtade från en gammal kassett/VHS spelare! Ingen kan misstolka vad dom betyder! Kolla resultatet!


2022-03-24
Hade en bra dag och var piggare än vanligt, kanske tack vare bra musik? Uppdaterade designen på listan Saknas på Discogs samt uppdaterade även statusen på de som lags till på discogs sedan jag skapade listan för 4 år sedan! Det var betydligt färre än jag trodde! Skapade också för några dagar sedan också listan skivor som saknas på SMDB (Svensk Musik DB) Statens databas, det finns också en lag som kräver att alla som släppter i skiva i mer än 300 exemplar MÅSTE skänka ett exemplar till SMDB! Denna har funnits sedan säkert 70-talet! Ändå har den mer luckor än discogs! Tror det är svenska presserier, tryckerier samt när man reggar skivan för copyright och EAN kod när de är tvugna att meddela utgivaren som statens krav. Annars skulle ju ingen känna till det utom det the big four. Många skickar kanske sin (demo) skiva till SMDB för att de tror att det är skivbolag, LOL!2022-03-20
Jag skrev en utförlig recension av "The Search" och försökte förgäves komma på ett annat band jag tänkte på från 2000-talet som spelade New Wave. Höll på ganska länge och kunde inte hitta det! Så har nu gjort så man kan lista varje ljudfack efter epok! Man får då alla artister som spelar detta samt top 50 över de skivor som släppts! Tog knappt 15 minuter och är jättenöjd! Det var Heartbeat Orchestra jag tänkte på men hittar nu även Post och Le Muhr som är utmärkta exempel på svenska new wave från 2000 talet!

Fixat så alla samlingsskivor visas under Samlingsskivor samt att rätt antal visas i räknaren.

Fixat så artistlänken till discogs funkar även med artister som innehåller åäö.


2022-02-13
Idag lade jag in skiva 200 i listan "Saknas på Discogs". Men vet att jag har minst 500-1000 svenska plattor till jag aldrig sett där.


2022-02-11
Idag har jag designat om låtlistorna så de ser snyggare ut när de är flera olika artister på samma skiva. Se till exempel Introducing The Past.

Idag lärde jag mig också en ny musikstil. Postgrunge. Har aldrig riktigt kopplat något band till den genren tidigare men idag lyssnade jag på svenska April Divine. Står bara som rock på discogs men på samma bolag fanns Takida och på wikpedia hittade jag till slut Postgrunge och det är 100% rätt! Foo Fighters lyssnade på för runt 20 år sedan och de är ett bra exempel!


2022-02-10
Idag har jag påbörjat ett hästjobb med att dela upp etiketter och skivbolag. Ofta äger skivbolag andra bolag och använder deras etiketter på skivorna för att öka statusen. Jag har velat skilja på oberoende skivbolag och uppköpta etiketten så när t.ex Universal släppter en skiva på Stranded så har det ju inget alls med Klas Lundings Stranded Rekords klassiska 80-tals skivor utan används just för att etiketten hr kultstatus. Därför har jag skrivit dessa skivor som Universal/Stranded vilket för att alla dessa skivor listas i en separat diskografi. Det kan bli lite rörigt så kommer nu dela upp dem så alla skivor kan ha en "Ägare" etikett dit EMI, Virgin, Universal etc. Då hamnar skivorna i 2 olika diskografier. Jag tycker det känns bättre och tydligare. Universal/Stranded låter ju som att skivbolagen skulle sammarbeta ppå något sätt och det är ju helt fel. Har gjort en lista på över 1000 skivor jag går igenom manuellt. Bäst resultat blir det på Virgin/Dolores som både har Virgin nummer och DOL. Dock saknar några skivor DOL nummer vilket är irriterande.

Sonet/Spotlight är ju en underetikett de själva skapat så denna kommer ändras till Sonet Spotlight eftersom det inte är en separat etikett. EMI/Virgin är ju inte heller EMI som äger Virgin utan det är UNIVERSAL som äger både och EMI och Virgin och kallade dem Virgin EMI Records runt 2003-2005.


Jag har också gjort en ny lista kallad Mycket Välgjorda Samlingsskivor med en ny design!


 

Om Musikon | Statistik | Nyheter | Kontakta